Ελένη Σοροπάνη: Ιδιωτική Ασφάλιση σημαίνει αξιοπρέπεια!


Γράφει η Σοροπάνη Γ. Ελένη*

H υγεία και η πρόνοια αποτελούν ύψιστο κοινωνικό αγαθό και το επίπεδό τους χαρακτηρίζουν, το βαθμό ανάπτυξης μιας κοινωνίας. Οι δημόσιες επενδύσεις στην υγεία και τις υπηρεσίες της, είναι άρρητα συνδεδεμένες με τις υποχρεώσεις μιας ευνομούμενης κοινωνίας ,απέναντι στους πολίτες της. Δυστυχώς όμως τις τελευταίες δεκαετίες παρά τις νομοθετικές αλλαγές για βελτίωση του υγειονομικού μας συστήματος, εκείνο εξακολουθεί να εμφανίζει δυσλειτουργίες. Οι περισσότεροι από εμάς ίσως έχουμε γίνει μάρτυρες της προβληματικής κατάστασης, στην οποία βρίσκονται οι περισσότερες δημόσιες μονάδες υγείας που δύσκολα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες ενός σύγχρονου και ευέλικτου συστήματος υγείας.

Η ελλιπής οργάνωση, η απουσία σύγχρονου εξοπλισμού ,το χαμηλό επίπεδο των νοσοκομειακών υπηρεσιών, ένεκα στερήσεων του απαραίτητου υγειονομικού υλικού, εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού και επαρκών κλινών και ταυτόχρονα η ραγδαία ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, συντελούν στους λόγους ,για τους οποίους η υγεία στη χώρα μας "νοσεί" και ο πολίτης δεν απολαμβάνει το αγαθό της δημόσιας υγείας στο προσήκοντα βαθμό. Η θανατηφόρα πανδημία σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση έρχονται να δυσχεράνουν ακόμη περισσότερο το δύσκολο έργο του εθνικού συστήματος υγείας ,αναδεικνύουν όμως και τη χρησιμότητα της ιδιωτικής ασφάλισης και του επαγγελματία ασφαλιστικού συμβούλου. Μέσω αυτών έχει την ευκαιρία και το πλεονέκτημα ο πολίτης να απολαμβάνει υψηλού επιπέδου παροχές δίχως αναμονές και περιορισμούς ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζεται, δίδοντας έτσι προτεραιότητα στον άνθρωπο και στο πολυτιμότερο αγαθό, που είναι η υγεία.

Τα περισσότερα ιδιωτικά συμβόλαια υγείας με χαμηλό κόστος για τις παροχές που προσφέρουν, εξασφαλίζουν στους δικαιούχους τους αξιοπρεπή νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλα τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, είτε από ασθένεια είτε από ατύχημα, απαλλαγμένη από τη γραφειοκρατία του δημοσίου , καλύπτοντας τα έξοδα ακόμη στο εξωτερικό, συνήθως Αμερική και Ευρώπη, 2η ιατρική γνωμάτευση, επείγουσα αερομεταφορά, πρόσβαση σε ΜΕΘ & ΜΑΦ και αμοιβές ιατρών (κάποιες ασφαλιστικές καλύπτουν στο 100%),κάλυψη και από συγγενείς παθήσεις, εξειδικευμένες μεθόδους όπως ρομποτική, καλύψεις που για πολλούς μοιάζουν πολυτέλεια, όμως για κάποιον που δεν κάνει εκπτώσεις στην αξιοπρέπειά του, δεν είναι. Ο πιστοποιημένος επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος είναι αυτός που μπορεί να δώσει ασφαλιστικές λύσεις σε κάθε ασφαλιστικό ζήτημα και μόνο αυτός μπορεί συμβουλευτικά με τα εργαλεία που διαθέτει στη φαρέτρα του να οδηγήσει σε συμφέρουσες λύσεις το πελάτη, ώστε να απολαμβάνει συνδυαστικά τα οφέλη της κοινωνικής και της ιδιωτικής ασφάλισης. Η επιλογή είναι ξεκάθαρα στο χέρι των πολιτών εάν θα παραμείνουν προσκολλημένοι στο δημόσιο σύστημα υγείας μόνο ή αν θα προσαρμοστούν στη νέα εποχή και στα νέα δεδομένα. Η ασφάλιση είναι δικαίωμα όλων!

*Σοροπάνη Γ. Ελένη

Διακεκριμένη ασφαλιστική σύμβουλος ζωής.

Ιδρυτικό μέλος της

Ασφαλιστικής Λοκρίδος O.E.

#ΧρήσιμεςΣυμβουλές

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές