Χ. Σταϊκούρας: Συρρίκνωση 7,9% της ελληνικής οικονομίας στην πανδημία

«Η ελληνική οικονομία έδειξε πραγματικά μεγάλη αντοχή σε αυτήν την κρίση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του έτους»

«Η ελληνική οικονομία έδειξε πραγματικά μεγάλη αντοχή σε αυτήν την κρίση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του έτους», ανέφερε από το βήμα της ετήσιας Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης του Economist ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως είπε, στο διάστημα αυτό η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 7,9% έναντι 9% στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για μια σώφρονα δημοσιονομική πολιτική με σταθερή μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών, μεταρρυθμίσεις και αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι τα επεκτατικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης έχουν ανέλθει σε 24 δισ. ευρώ, μέσω από την «ορθή διαχείριση των ταμειακών αποθεμάτων της χώρας, τα οποία ενισχύθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, μέσω 6 επιτυχημένων εκδόσεων δημοσίων ομολόγων, ύφους 14 δισ. ευρώ συνολικά». Σημείωσε δε ότι τα ταμειακά αποθέματα ανέρχονται στα 38 δισ. ευρώ, «λίγο πάνω από το σημείο όπου βρίσκονταν στην αρχή της κρίσης».

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, η Ελλάδα θα λάβει μέσω του ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης περίπου 19 δισ. ευρώ, με τη δυνατότητα να λάβει άλλα 12,5 δισ. ευρώ σε δάνεια. Επιπλέον, θα συγκεντρώσει 14 δισ. ευρώ από το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο για την περίοδο 2021-2027. «Αυτό συνιστά για την Ελλάδα μια τεράστια ευκαιρία, μια μοναδική ευκαιρία, να τονώσει την παραγωγικότητα της οικονομίας της», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

#News

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές