Μέχρι τέλος του έτους το ν/σ για τον β’ πυλώνα ασφάλισης

Βασισμένο στις εισηγήσεις της επιτροπής Πισσαρίδη

Μέχρι τέλος του έτους η κυβέρνηση θα έχει καταθέσει τη νομοθετική πρόταση για την καθιέρωση ενός ανακεφαλοποιητικού συστήματος για την μελλοντική απόδοση των επικουρικών συντάξεων. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κοινωνικο-οικονομικό και πολιτικό φόρουμ της ΔΕΘ δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διαμορφώσει ένα σύστημα υπολογισμού και απόδοσης των συντάξεων του 2oυ πυλώνα ασφάλισης το οποίο θα υπολογίσει τις αποδοχές των συνταξιούχων με βάση τις εισφορές που θα έχουν καταβάλει κατά τον εργασιακό τους βίο.

γράφει ο Πλάτωνας Τσούλος

Σημειώνεται ότι η υπό επεξεργασία πρόταση της κυβέρνησης θα βασιστεί στην εισήγηση της επιτροπής Πισσαρίδη για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας με την προοπτική θεσμοθέτησης τριών πυλώνων ασφάλισης.

  • Του πρώτου μέσω του οποίου θα αποδίδονται οι εθνικές συντάξεις,

  • του δεύτερου πυλώνα για τη χορήγηση των επικουρικών συντάξεων βάσει ενός ανακεφαλοποιητικού συστήματος και

  • του τρίτου πυλώνα για τη χορήγηση των ατομικών ιδιωτικών συντάξεων.

Σημειώνεται ότι η πρώτη προσέγγιση της κυβέρνησης στο θέμα προβλέπει την υποχρεωτική ένταξη στο νέο σύστημα καταβολής επικουρικών συντάξεων μόνο των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, ενώ για τον τρίτο πυλώνα αναμένεται η θεσμοθέτηση νέων φορολογικών κινήτρων που θα ενισχύουν την αποταμίευση.

#News

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές