Πότε είναι υποχρεωτικό τo test του Covid-19 στα ιδιωτικά νοσοκομεία και πώς καλύπτεται


Εξέταση για κορωνοϊό πρέπει να κάνουν όσοι μπαίνουν σε ιδιωτικά νοσοκομεία για να κάνουν επεμβάσεις.

Σε υποχρεωτική εξέταση για τον κορωνοϊό Covid-19 θα υποβάλλονται όσοι μπαίνουν σε ιδιωτικά νοσοκομεία για να κάνουν επεμβάσεις.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο για την επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων η διενέργεια του υποχρεωτικού προεγχειρητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον ιό SARS-COV2 θα μπορεί να γίνεται για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, χωρίς επιβάρυνσή τους, αλλά σε οποιαδήποτε δομή του Δημοσίου τομέα.

Όσοι ασθενείς έχουν ασφαλιστήρια υγείας θα πρέπει να ενημερωθούν από τις ασφαλιστικές τους, καθώς αν και το εν λόγω τεστ είναι μοριακή εξέταση και συνήθως δεν καλύπτεται στις διαγνωστικές εξετάσεις, αρκετές εταιρείες δεν εφαρμόζουν την εξαίρεση και καλύπτουν το τεστ.

Πάντως σύμφωνα με την εγκύκλιο το τεστ θα πρέπει να γίνεται το ανώτερο 48 ώρες πριν τον προγραμματισμένο χρόνο διενέργειας της επέμβασης, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει ο ασθενής αν προσανατολιστεί στο δημόσιο τομέα για το τεστ και στον ιδιωτικό για την επέμβαση να προβεί σε προγραμματισμό που καλύπτει το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο «για τη λήψη δείγματος, θα πρέπει ο ασφαλισμένος να προσκομίζει έγγραφη βεβαίωση της ιδιωτικής κλινικής ή του χειρουργού που να αναφέρει τον χρόνο και τον τόπο της προγραμματισμένης επέμβασης».

#News

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές