11 Νοεμβρίου: Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης – Ασφαλίζω σημαίνει Φροντίζω!


Η Ημέρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης γιορτάζεται από το 2004 κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), για να τονισθεί η συμβολή του ασφαλιστικού κλάδου στην οικονομική, ψυχολογική και σωματική υγεία του σύγχρονου ανθρώπου.

Με την ευκαιρία της Ημέρας Ασφάλισης η ΕΑΕΕ ανέθεσε στον ΙΟΒΕ την κατάρτιση μελέτης με θέμα «Το κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Ελλάδα», η οποία παρουσιάστηκε από το Γενικό Διευθυντή του ΙΟΒΕ, κ. Νίκο Βέττα, και τον Υπεύθυνο Κλαδικών Μελετών του ΙΟΒΕ, κ. Γιώργο Μανιάτη.

Υπενθυμίζουμε ορισμένα αξιοπρόσεχτα σημεία της μελέτης:

  • Το σύνολο των αποζημιώσεων και παροχών των ασφαλιστικών εταιριών στην Ελλάδα διαμορφώθηκε σε €2,25 δισ. το 2017 και κατευθύνθηκε κυρίως στον κλάδο ασφαλίσεων ζωής.

  • Μαζί με την προκαλούμενη επίδραση, η συνολική συμβολή του κλάδου ιδιωτικής ασφάλισης σε όρους ΑΕΠ εκτιμάται σε €4,1 δισ. ή 2,2% του ΑΕΠ το 2018, πέραν των αποζημιώσεων που παρέχει ο κλάδος στους ασφαλισμένους.

  • Σε όρους απασχόλησης, η συνολική συνεισφορά του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης εκτιμάται σε 70,9 χιλ. θέσεις εργασίας (ή 1,9% της απασχόλησης στη χώρα).

#News

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές