Τρία πράγματα που χαρακτηρίζουν την Generali Hellas (video)


Αν κάτι μένει από τις εκδηλώσεις της Generali Hellas, όπως η τελευταία που έγινε πριν λίγες ημέρες στο Μέγαρο Μουσικής με αφορμή το νέο έτος, είναι τρία πράγματα που χαρακτηρίζουν την εταιρεία και τη στάση της απέναντι στην ασφαλιστική αγορά, τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και τους ασφαλισμένους της.

Το πρώτο είναι η αμέριστη πολυεπίπεδη στήριξη στον συνεργάτη της ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, ως το κυρίαρχο και αποτελεσματικότερο για την ελληνική αγορά κανάλι πωλήσεων. Αυτό εκφράζεται μέσα από τις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια στην τεχνολογία και τα τεχνολογικά εργαλεία (δείτε το one view, tele-underwriting, e-sign, mygenerali, insurtech) τα οποία έχουν ως στόχο να στηρίξουν τις καθημερινές του εργασίες και τον συμβουλευτικό του ρόλο.

Το δεύτερο είναι η έφεση προς το νέο, το καινούριο, το μέλλον. Αν και από τις πλέον παραδοσιακές ασφαλιστικές εταιρείες τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, τον όμιλο τον συνοδεύει ο χαρακτηρισμός (από τα ΜΜΕ) «παραδοσιακός ασφαλιστής», εν τούτοις εστιάζει στο νέο, επιχειρεί ανατροπές σε όλα τα επίπεδα, ρισκάρει προκειμένου να ανιχνεύσει και να επακολουθήσει τις νέες τάσεις. Για παράδειγμα, η αποκλειστική συνεργασία με ιδιωτικά νοσοκομεία ήταν κάτι νέο το οποίο ακολούθησε στη συνέχεια η ασφαλιστική αγορά, η δημιουργία των account manager στις πωλήσεις ήταν και εξακολουθεί να παραμένει μια ρηξικέλευθη πρόταση που περιμένει να βρει μιμητές, η νέα καινοτομία στην ασφάλιση αυτοκινήτου Generali My Drive, εισάγει μια νέα λογική στην ασφάλιση αυτοκινήτου καθώς με τη χρήση της τηλεματικής τεχνολογίας, βοηθάει τον ασφαλισμένο να οδηγεί με μεγαλύτερη ασφάλεια και να τον επιβραβεύει με την μείωση των ασφαλίστρων.

Το τρίτο είναι το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας που προσφέρει η Generali στους καλεσμένους της, που υποδηλώνει την προσοχή και τον σεβασμό με τον οποίο προσεγγίζει τους ανθρώπους αλλά και τη σημασία που δίνει στη λεπτομέρεια με την οποία υλοποιεί διαδικασίες και προγράμματα με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς ασφαλιστές και ασφαλισμένους.

Όλα αυτά ήταν έκδηλα και στην πρόσφατη εκδήλωση της Generali Hellas για την νέα χρονιά, στην οποία εκτός από τα παραπάνω τήρησε μία παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, αλλά εφάρμοσε και μία ακόμη καινοτομία. Η παράδοση ήταν η ομιλία ενός ακόμη διακεκριμένου ομιλητή, φέτος του κ. Gerd Leonhard, συγγραφέα πέντε βιβλίων, συμπεριλαμβανομένου του έργου «Τεχνολογία VS Ανθρωπότητας», που εξειδικεύεται σε θέματα στρατηγικής του μέλλοντος. Ο άνθρωπος θα είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία, καθώς ο ίδιος έχει την βούληση, και ορίζει βάση των αξιών του, το πλαίσιο εφαρμογής της όποιας τεχνολογίας. Επιπλέον, η ανθρωπιά θα είναι η παράμετρος που θα κερδίζει πάντα διασφαλίζοντας τις περισσότερες πωλήσεις καθώς το καθοριστικό κριτήριο θα είναι η συμβουλευτική και η ανθρώπινη σχέση, ήταν το μήνυμα του ομιλητή.

Η καινοτομία αφορούσε στην μετατροπή της εκδήλωσης σε έναν ζωντανό διάλογο, όπου με την βοήθεια της δημοσιογράφου Μαρίας Αναστασοπούλου, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, πάνω από 450 άτομα μπόρεσαν να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους μέσω ειδικής πλατφόρμας, επώνυμα ή ανώνυμα, ρωτώντας οτιδήποτε ήθελαν τα τρία στελέχη της Generali που είχαν απέναντι τους. Τον διευθύνοντα σύμβουλο Πάνο Δημητρίου, τον διευθυντή πωλήσεων Γιώργο Ζερβουδάκη και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Chief Technical Manager. Οι ερωτήσεις εύκολες και δύσκολες έπεσαν βροχή, όπως και οι απαντήσεις. Ίσως πρώτη φορά η διοίκηση μιας ασφαλιστικής εταιρείας, τόλμησε να σταθεί απέναντι σε 450 διαμεσολαβητές, ζωντανά.

Κρατάμε δυο ερωτήσεις και τις αντίστοιχες απαντήσεις. Η πρώτη αφορούσε τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις στο underwriting στις ασφαλίσεις υγείας, όπου ο κ. Βασιλόπουλος απάντησε ότι επρόκειτο για μεταβατικό στάδιο εφαρμογής του έργου που παρακολουθεί στενά η εταιρία και για το οποίο θα υπάρξουν συνεχόμενες βελτιώσεις και η δεύτερη αφορούσε το ενδεχόμενο μετακύλισης του κόστους από την εταιρεία στον διαμεσολαβητή μέσω της τεχνολογίας, όπου η απάντηση ήταν αρνητική καθώς συνολικά οι επενδύσεις στην τεχνολογία μειώνουν τα κόστη.

Πάντως ο ανοιχτός διάλογος έβγαλε και ειδήσεις, όπως ότι η Generali ετοιμάζει ένα νέο Unit Linked για ιδιώτες, το οποίο θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και θα περιλαμβάνει υψηλές προμήθειες για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, όπως επίσης ότι η εταιρεία εξετάζει την ανανέωση την προϊοντικής της γκάμας με προϊόντα που θα ανταποκρίνονται πιο άμεσα στις τρέχουσες οικονομικές και δημογραφικές εξελίξεις. Τέλος, η Generali ετοιμάζει πρόγραμμα επιβράβευσης των σταθερών πελατών της εταιρείας.

#News

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές