Γλυτώστε χρήματα από το ασφαλιστήριο ανάλογα με τον τρόπο που οδηγείτε!


Το να πληρώνει κάποιος ανάλογα με τα χιλιόμετρα που κάνει το έχουμε δει να γίνεται πράξη. Και πραγματικά είναι σωτήριο για όσους δεν βρίσκονται καθημερινά πίσω από το τιμόνι. Αλλά πως θα σας φαινόταν να πληρώνετε ανάλογα με τον τρόπο που οδηγείτε;

Σε χώρες του εξωτερικού είναι κάτι που μελετάτε έντονα, μιας και η χρήση των «μαύρων κουτιών» αναμένεται να ενταθεί τα προσεχή χρόνια! Έτσι η μονάδα καταγραφής θα αποθηκεύει τα δεδομένα ανάλογα με τον τρόπο που οδηγείτε, η ασφαλιστική σας εταιρεία θα τα αναλύει και ανάλογα με το πόσο επιθετικός οδηγός είστε θα προκύπτει και το τελικό ασφάλιστρο.

Όπως δήλωσε και ο κ. Oliver Baxter, της ασφαλιστικής εταιρείας By Mile, ο τυπικός πελάτης που επιλέγει το «Pay as you Drive» πακέτο υπηρεσιών είναι ηλικίας 30 έως και 50 ετών, με αρκετή επαφή με την τεχνολογία. Όπως τόνισε όμως ο ασφαλιστικός σύμβουλος, η υπηρεσία «Pay as you Drive», εξοικονομεί στον οδηγό χρήματα για δυο λόγους. Πρώτον, όσο λιγότερο οδηγείς, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να εμπλακείς σε κάποιο ατύχημα, άρα δεν ανεβαίνουν τα ασφάλιστρα σου. Δεύτερον, σύμφωνα με τον κ. Baxter, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια «πληρώνω με τον χιλιόμετρο» απαιτούν να υπολογίσετε πόσα χιλιόμετρα θα οδηγήσουν σε ένα χρόνο. Οι περισσότεροι από εμάς υπερβάλλουμε στον τελικό αριθμό, ώστε να είμαστε καλυμμένοι, πράγμα που σημαίνει ότι πληρώνουμε περισσότερα από ό, τι πρέπει.

Και εδώ εμπλέκονται οι συσκευές τηλεματικής οι οποίες καταγράφουν την οδική μας συμπεριφορά και με βάση του σκορ που θα πετυχαίνει ο εκάστοτε οδηγός, θα προκύπτει και το ανάλογο ασφάλιστρο. Σύμφωνα με παράδειγμα που έδωσε ο κ. Roger Ramsden, telematics broker της My Policy Group, πελάτης του, ο οποίος πλήρωνε σε ετήσια βάση 796 ευρώ για ασφάλιστρα στο Mazda RX-8, πλέον με το νέο τρόπο ασφάλισης, εξοικονομεί 340 ευρώ, μιας και το ετήσιο συμβόλαιό του αγγίζει τα 450 ευρώ!Βέβαια για την Ελλάδα και το στιλ οδήγησής μας, μάλλον θα πληρώνουμε παραπάνω με το συγκεκριμένο μοτίβο ασφάλισης!

Στην Ελλάδα η Generali έχει λανσάρει το Generali My Drive

Στην Ελλάδα την αξιοποίηση της τηλεματικής τεχνολογίας (telematics) προς όφελος των ασφαλισμένων θέτει η Generali, μέσω της εφαρμογής “Generali My Drive”. Η καινοτόμος εφαρμογή είναι πλέον, διαθέσιμη για νέους και υπάρχοντες ασφαλισμένους της εταιρείας. Η νέα αυτή υπηρεσία αναβαθμίζει σημαντικά την προϊοντική γκάμα της στον κλάδο αυτοκινήτου, προσφέροντας τη δυνατότητα έκπτωσης για στους χρήστες. Η είσοδος της Generali στον κλάδο του insurtech σηματοδοτεί άλλη μια στρατηγική κίνηση στην κατεύθυνση υλοποίησης της στρατηγικής του Ομίλου, να αποτελέσει πρωτοπόρο δύναμη στον κλάδο ατομικών ασφαλίσεων, με καινοτόμες λύσεις.

Ο κ. Jaime Anchustegui, CEO International του Ομίλου Generali, χαιρέτισε με τη σειρά του το νέο βήμα της Generali Ελλάδος στο ψηφιακό μέλλον της ασφάλισης, τονίζοντας: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολουθούμε την εξέλιξη της τοπικής αγοράς, αλλά και ειδικότερα την πορεία της Generali Hellas, η οποία συνεχίζει να πρωτοπορεί και να συνδέει το όνομά της με την ψηφιακή καινοτομία και τον άνθρωπο, κατευθύνσεις απόλυτα συνυφασμένες με τις στρατηγικές προτεραιότητες του Ομίλου. Μας ενδιαφέρει να επενδύουμε διαχρονικά και σταθερά στην Ελλάδα, αναπτύσσοντας παράλληλα καινοτόμες λύσεις, που κάνουν τη διαφορά στην αναβάθμιση της εμπειρίας του πελάτη. Υλοποιούμε από κοινού το όραμα μας, να αποτελούμε “Lifetime Partners” όσων μας εμπιστεύονται».

#News

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές