Γιατί πρέπει να κάνετε ασφάλεια κλοπής όσοι έχετε αυτοκίνητα με keyless είσοδο;


Μπορεί η είσοδος και η ενεργοποίηση του αυτοκινήτου σας χωρίς τη χρήση συμβατικού κλειδιού, να είναι μια ευκολία για την καθημερινότητά σας, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα τέτοια αυτοκίνητα είναι τρομερά ευάλωτα σε κλοπή.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε έπειτα από έρευνα που έγινε σε 237 μοντέλα με keyless είσοδο, στην οποία μόνο 3 αυτοκίνητα δεν επέτρεψαν να κλωνοποιηθεί εξ᾽αποστάσεως το κλειδί και κατά συνέπεια να μην μπορούν να κλαπούν!

Οι hackers πλέον πέρα από το να προσπαθούν να μπουν στους υπολογιστές μας, προσπαθούν να διαρρήξουν και τα αυτοκίνητά μας, με την ασύρματη τεχνολογία να τους διευκολύνει πολύ σε αυτό. Τα 230 μοντέλα της έρευνας ήταν ευάλωτα σε μια ενδεχόμενη προσπάθεια ενός κλέφτη, ο οποίος θα είχε κλωνοποιήσει το κλειδί και θα μπορούσε με ευκολία τόσο να μπει στο αυτοκίνητο, όσο και να το θέσει σε λειτουργία. Στα υπόλοιπα τέσσερα υπήρχε η δυνατότητα μόνο του ξεκλειδώματος ή της εκκίνησης, ενώ μόνο 3 δεν επέτρεπαν καμία ενέργεια με το κλωνοποιημένο κλειδί.

Η κλοπή μπορεί να πραγματοποιηθεί, όταν ο κλέφτης έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει το σήμα αναγνώρισης που εκπέμπει το ασύρματο κλειδί, προς το αυτοκίνητο. Τότε μπορεί να το υποκλέψει και ενισχύοντας το, δημιουργεί ένα ψηφιακό κλειδί που του επιτρέπει να λειτουργήσει σαν να έχει το κανονικό κλειδί μαζί του. H Γερμανική ομοσπονδία αυτοκινήτου (ADAC) ανέφερε ότι τυχόν πρακτικές όπως το τύλιγμα του ασύρματου κλειδιού με αλουμινόχαρτο δεν είναι ιδιαίτερα επιτυχημένες και συνιστούν στους κατόχους να δουν με τους τεχνικούς συμβούλους των εταιρειών αν μπορούν να απενεργοποιήσουν το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί.

Για την ιστορία μόνο η Jaguar i-Pace, το Land Rover Discovery και το Range Rover ήταν απολύτως ανθεκτικά σε κάθε είδους ψηφιακής επίθεσης. Για το λόγο αυτό η BMW και η Mercedes έχουν προσθέσει αισθητήρες κίνησης στα ασύρματα κλειδιά τους ώστε το αναγνωριστικό σήμα του κλειδιού να εκπέμπεται μόνο όταν είναι στο χέρι ή στην τσέπη σας. Κάτι που σημαίνει ότι η υποκλοπή του σήματος δεν μπορεί να γίνει όταν το κλειδί βρίσκεται στο σπίτι σας.

#ΧρήσιμεςΣυμβουλές #News

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές