Όταν η ασφάλεια αυτοκινήτου δεν μπορεί να σε προστατέψει από τις κακές σου επιλογές


Δυστυχώς ή ευτυχώς η ασφάλεια αυτοκινήτου σε κάποιες ειδικές περιστάσεις που αποτελούν αιτίες ατυχημάτων δεν τις καλύπτουν και θα δούμε ποιες είναι. Σκοπός της ασφάλειας αυτοκινήτου είναι να προστατεύει τον οδηγό από τους εξωγενείς παράγοντες και να του προσφέρει αποζημιώσεις σε περίπτωση ατυχημάτων με τη μόνη προϋπόθεση πως ο οδηγός δεν εμπλέκεται σε αυτά εσκεμμένα.

Τώρα υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες καμία ασφάλεια αυτοκινήτου δεν μπορεί να καλύψει τον οδηγό. Ας τις δούμε:

Αλκοόλ

Από τις πιο συχνές αιτίες ατυχημάτων και μάλιστα θανάσιμων, είναι το αλκοόλ. Καμία ασφάλεια αυτοκινήτου δεν καλύπτει έναν μεθυσμένο οδηγό, διότι αυτός θα έπρεπε να φροντίσει να μην οδηγήσει καθότι δεν ήταν ικανός. Το παραπάνω είναι ένας επιπλέον αποτρεπτικός παράγοντας, ώστε να αφήνουμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου στο σπίτι μας εάν θέλουμε να απολαύσουμε μια χαλαρή βραδιά και να πιούμε μερικά ποτά παραπάνω. Αντιθέτως, εάν είστε θύμα κάποιου μεθυσμένου σε αυτή την περίπτωση η ασφάλεια αυτοκινήτου όχι μόνο σας προστατεύει, αλλά αντιθέτως έχει και τη δυνατότητα να κινηθεί νομικά ενάντια σε αυτόν που σας χτύπησε.

Ναρκωτικές ουσίες

Μια άλλη παρόμοια περίπτωση είναι η χρήση ναρκωτικών ουσιών από τον οδηγό. Στην παρούσα φάση αν και η χρήση δεν είναι παράνομη, αλλά οι ουσίες είναι, λόγω των εξαιρετικά μεγάλων επιπτώσεων που έχουν αυτές οι ουσίες και παραμένουν για αρκετό καιρό στο αίμα, ο οδηγός που θα τρακάρει και ελεγχθεί από την τροχαία μέσω αιματολογικών εξετάσεων και βρεθεί θετικός στις ναρκωτικές ουσίες, τότε δεν έχει καμία προστασία από την ασφάλεια αυτοκινήτου του. Οι συγκεκριμένες ουσίες αλλοιώνουν σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά.

Κινητό

Το κινητό είναι μια μεγάλη υπόθεση. Η πλειοψηφία των οδηγών δεν ακολουθεί τη χρήση των ασύρματων handsfree. Στην περίπτωση που τρακάρετε και μιλούσατε στο κινητό τότε το πιο πιθανό είναι η ασφαλιστική σας εταιρεία να μην σας καλύψει. Εδώ θα πρέπει να γνωρίζετε πως όταν μιλάμε στο κινητό, ακόμα και με τα νόμιμα handsfree έχουμε εξαιρετικά χαμηλά αντανακλαστικά λόγω του ότι δεν είμαστε συγκεντρωμένοι στον δρόμο. Επομένως, θα πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί με τον εαυτό μας και να απαντήσουμε σε μια κλήση όσο έκτακτη και αν είναι, αφού έχουμε παρκάρει.

#ΧρήσιμεςΣυμβουλές

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές