Πώς να προφυλαχτείτε από τις πλαστές ασφάλειες αυτοκινήτου


Ένα συχνό φαινόμενο που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει εντονότερο είναι η εξαπάτηση των καταναλωτών μέσω πλαστών ασφαλειών αυτοκινήτου.

Πως μπορεί μια ασφάλεια αυτοκινήτου να είναι πλαστή;

Αρχικά υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι. Όμως ο γενικός κανόνας για μια πλαστή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι πως το συμβόλαιο που αγόρασε ο καταναλωτής δεν έχει αντίκρισμα και δεν θα τον καλύψει σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα. Έτσι, πλαστές είναι οι ασφάλειες αυτοκινήτου που προέρχονται από αντιγραμμένα συμβόλαια άλλων ασφαλισμένων. Αυτό συνήθως γίνεται από έναν ασφαλιστή που πουλά ουσιαστικά το ίδιο συμβόλαιο δύο, τρεις ή και περισσότερες φορές, αλλάζοντας απλά τα στοιχεία. Ένας άλλος τρόπος είναι οι εταιρείες «φαντάσματα». Αυτές είναι νεοσύστατες ασφαλιστικές εταιρείες χωρίς κεφάλαια και νομικό πλαίσιο οι οποίες συνήθως έχουν έδρα στο εξωτερικό και δίνουν πολύ φθηνές ασφάλειες αυτοκινήτου χωρίς καμία ισχύ. Τις περισσότερες φορές αυτές οι εταιρείες αφού έχουν συμπληρώσει αρκετά συμβόλαια, πτωχεύουν και επειδή δεν έχουν ως εγγυητή το Επικουρικό Κεφάλαιο, οι ασφαλισμένοι βρίσκονται εκτεθειμένοι και έχουν χάσει τα χρήματά τους. Φυσικά αυτοί είναι κάποιοι ενδεικτικοί τρόποι, καθώς η φαντασία των επιτήδειων παράγει συνεχώς νέα μοντέλα.

Πως μπορώ να προφυλαχτώ;

Ο μόνος τρόπος για να προφυλαχτείτε είναι η σωστή επιλογή ασφαλιστικού παρόχου και ο έλεγχος από την πλευρά σας. Επομένως, θα πρέπει να επιλέγετε πάντα μεγάλες εταιρείες οι οποίες είναι αξιόπιστες και έχουν τα απαραίτητα κεφάλαια να καλύψουν κάθε περίπτωση. Ο καλύτερος τρόπος είναι η ασφάλεια αυτοκινήτου σας να περνά όσο το δυνατόν από λιγότερα χέρια. Οι ασφάλειες αυτοκινήτου με το μεγαλύτερο δείκτη ασφαλείας είναι οι direct, καθώς τις αγοράζετε απευθείας από την ίδια την εταιρεία ή πλατφόρμες που συνεργάζονται άμεσα με τις εταιρείες. Ακόμη, εάν γνωρίζετε έναν ασφαλιστή χρόνια και έχει καλή φήμη, τότε είναι ασφαλές να συνάψετε μία ασφάλεια αυτοκινήτου μέσω αυτού. Και για να γνωρίζετε πάντα πως είστε ασφαλισμένοι θα πρέπει να κάνετε τον έλεγχό σας. Το Επικουρικό Κεφάλαιο έχει δημιουργήσει την ψηφιακή πλατφόρμα όπου μπορείτε να βλέπετε την ισχύ της ασφάλειας αυτοκινήτου σας βάζοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός σας και τον αριθμό του φορολογικού σας μητρώου. Έτσι πλέον έχετε όλα τα εργαλεία και τους τρόπους για να αποφύγετε τις απάτες γύρω από την ασφάλεια αυτοκινήτου και να είστε πάντα σίγουροι πως τα χρήματα που επενδύσατε δεν θα χαθούν.

#ΧρήσιμεςΣυμβουλές

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές