Μετά τα θεραπευτήρια, το CVC Capital αγοράζει Ασφαλιστική Εταιρεία


Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Ο χώρος της υγείας ως οικονομική δραστηριότητα μπαίνει στην εποχή των καταιγιστικών αλλαγών. Οι τραγικές ελλείψεις στον δημόσιο τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας αφήνουν πολύ χώρο για ιδιώτες επενδυτές που σπεύδουν να καλύψουν το κενό και να εξυπηρετήσουν άμεσες ανάγκες της κοινωνίας.

Είναι προφανές ότι μετά την απόκτηση των μεγαλύτερων ιδιωτικών θεραπευτηρίων από τα εξειδικευμένα επενδυτικά funds, η επόμενη κίνηση θα γίνει προς την απόκτηση Ασφαλιστικών εταιρειών ώστε να «καθετοποιηθεί» η παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους.

Αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής των εξελίξεων είναι το Επενδυτικό Fund CVC Capital Partners.

Ισχυρός άνδρας στον χώρο της Υγείας σήμερα στην Ελλάδα είναι χωρίς αμφιβολία ο κ. Δημήτρης Σπυρίδης που πρωταγωνίστησε στο μεγαλύτερο σχέδιο εξαγοράς και συγχώνευσης ιδιωτικών ιατρικών κέντρων (Metropolitian / CVC Capital / ΥΓΕΙΑ κλπ)

Χωρίς αμφιβολία το επόμενο βήμα του κ. Σπυρίδη θα αφορά μια μεγάλη συμφωνία εξαγοράς, για να δημιουργήσει την …ομπρέλα του οργανισμού που ο ίδιος δημιούργησε.

Πρόκειται για ένα νέο mega deal το οποίο λειτουργώντας συμπληρωματικά με τον κλάδο της υγείας θα δημιουργήσει ένα super-scheme που θα περιλαμβάνει από θεραπευτήρια, νοσηλευτικά κέντρα μέχρι ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ εταιρεία.

Αντικειμενικοί παρατηρητές του κλάδου επισημαίνουν ότι η επόμενη κίνηση του κ. Δημήτρη Σπυρίδη θα αφορά την απόκτηση μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας.

Δεν απέκλειαν μάλιστα το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανακοινώσεις ακόμη και σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα…

Γίνεται πλέον προφανές πως ο βραχίονας της Hellenic Health Care (σχήμα, που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC Capital Partners) αποκτώντας και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ εταιρείαμπαίνει δυνατά και σε αυτόν τον κλάδο, δημιουργώντας συνέργειες και «κουμπώνοντας» δραστηριότητες δημιουργούν τον μεγαλύτερο όμιλο στον κλάδο-υγείας-ασφάλισης στα Βαλκάνια.

#News

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές