Έγινε το τροχαίο, τώρα τι κάνεις;


Δυστυχώς όταν κινείσαι στους δρόμους με το όχημα σου, είναι τρομερά πιθανό να εμπλακείς σε ένα τροχαίο ατύχημα. Ευτυχώς όμως έχεις την ασφαλιστική σου (επιβάλλεται άλλωστε) η οποία θα σε βοηθήσει να ξεμπλέξεις αναίμακτα από την όλη διαδικασία.

Τι θα πρέπει να προσέξεις όμως εσύ;

Αρχικά, θα πρέπει να ελέγξετε αν υπάρχουν τραυματίες. Αν δυστυχώς υπάρχουν καλείτε άμεσα τις πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία την Αστυνομία και περιμένετε στο σημείο για να ενημερώσετε τους άνδρες της Τροχαίας για τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Μετακινήστε τα οχήματα σε ασφαλές σημείο, αλλά πριν φωτογραφίστε τα.

Ειδικά σε περίπτωση που το ατύχημα έγινε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας ή σε σημείο που δεν υπάρχει καλή ορατότητα (π.χ. πάνω σε κάποια στροφή) θα πρέπει να φροντίσεις εσύ αλλά και ο οδηγός του άλλου οχήματος να μεταφερθούν και τα δύο σε σημείο που δεν θα αποτελούν κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Όμως για να διασφαλιστείτε όσο το δυνατόν περισσότερο, πριν τα μετακινήσετε βγάλτε φωτογραφίες. Θα σας χρειαστούν μιας και αποτελούν χείρα βοηθείας στην εκτίμηση της υπαιτιότητας.

Καλέστε την φροντίδα ατυχήματος.

Είναι μια κάλυψη που πρέπει να την έχετε εντάξει στο συμβόλαιό σας. Καλέστε την και ακολουθήστε τις οδηγίες τους.

Κρατάτε τα στοιχεία των εμπλεκομένων.

Εξασφαλίστε τα ονόματα, τις διευθύνσεις, τα τηλέφωνα των άλλων οδηγών που εμπλέκονται στο ατύχημα ή των όποιων μαρτύρων. Σημειώστε επίσης τον αριθμό αυτοκινήτου, τον αριθμό ασφαλιστηρίου και το όνομα του ασφαλιστή των άλλων οδηγών που εμπλέκονται στο ατύχημα.

Συνεχή επικοινωνία με την ασφαλιστική σου εταιρεία.

Ενημερώνετε άμεσα την ασφαλιστική σας εταιρεία και κατ’ επέκταση και τον ασφαλιστή σας για να σας καθοδηγούν σε κάθε βήμα. Σαφώς πριν την οποιαδήποτε επισκευή πρέπει να δει το όχημα ο πραγματογνώμονας. Πριν από την αυτοψία του δεν θα προχωρήσετε σε επιδιόρθωση οποιασδήποτε ζημιάς.

Με τη συμπλήρωση του φακέλου με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, η ασφαλιστική σας εταιρεία ή ο ασφαλιστής σας θα σας ενημερώσει για την πορεία της ζημιάς και εφόσον καλύπτεται, θα καταβάλει την αποζημίωση μετά την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την καταβολή της αποζημίωσης από τροχαίο ατύχημα είναι η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, η ταυτότητα και το δίπλωμα του δικαιούχου, αντίγραφο της τροχαίας εφόσον έχει επιληφθεί του συμβάντος καθώς και τα τιμολόγια ανταλλακτικών και εργασίας.

Προσοχή στα παρακάτω!

Δεν φεύγετε ποτέ από το σημείο. Ότι και να έχει συμβεί, θα πρέπει να παραμείνεις στο σημείο του ατυχήματος και να ακολουθήσεις τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Διατηρείτε πάντοτε την ψυχραιμία σας!

Σίγουρα ένα τροχαίο ατύχημα δεν είναι μια ευχάριστη εμπειρία, αλλά διατηρώντας την ψυχραιμία σας και κάνοντας τις σωστές κινήσεις μπορείτε να ξεμπερδέψετε πολύ πιο άνετα!

#ΧρήσιμεςΣυμβουλές

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές