ΕΕΑ: Αυτοψία εντός 24ώρου και ασφαλιστική αποζημίωση σε 3 μέρες


Το ΕΕΑ και η Επιτροπή Διαμεσολάβησης πιστεύουν ότι η ασφαλιστική αγορά έχει την βαριά ευθύνη της άμεσης και αποτελεσματικής στήριξης όλων των περιπτώσεων που υπέστησαν ζημιές, κάθε είδους και έκτασης, από τις πυρκαγιές.

Καλείται σήμερα να σταθεί κοντά στο τραγικό γεγονός, να αντιμετωπίσει εκ της θέσης της και του ρόλου της όλα τα συμβάντα που ήταν ασφαλισμένα και φυσικά να αποδείξει εμπράκτως ότι βρίσκεται δίπλα στους πολίτες.

Ότι μπορεί, με άμεσες ενέργειες και σε συντομότατο χρόνο να συμβουλεύσει, να αποζημιώσει και να στηρίξει την αποκατάσταση των ζημιών. Για να επιτευχθεί αυτή η αναγκαία ανταπόκριση, επάξια του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης και των συντελεστών της, θεωρώ ότι είναι αναγκαίο οι ασφαλιστικές εταιρείες να κινητοποιηθούν ώστε :

  • να διενεργείται αυτοψία των ζημιών σε 24 ώρες και να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις εντός 3ημέρου.

  • να υπάρχουν σε διαρκή λειτουργία τηλεφωνικά κέντρα επικοινωνίας με τους πολίτες

  • στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της κάθε εταιρείας να διερευνήσουν την δυνατότητα παροχής επιδόματος στα οχήματα που είχαν ασφαλισμένα οι εταιρείες

  • να αποφευχθούν οι ακυρώσεις συμβολαίων λόγω μη πληρωμής ασφαλίστρων.

  • να εξυπηρετούνται με προτεραιότητα τα αιτήματα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που αφορούν περιπτώσεις πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Η ασφαλιστική αγορά είναι δίπλα στους πολίτες και το γνωρίζουν όλοι όσοι εργάζονται σε αυτή και συντελούν στην εξέλιξή της. Ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης είναι στυλοβάτης της οικονομίας και αποτελεί πυλώνα που στηρίζει την ανάπτυξη, διασφαλίζει την σταθερότητα και συντελεί στην πρόοδο της χώρας.

Η καταβολή αποζημιώσεων θα συμβάλλει στην ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών, στην στήριξη για την αντιμετώπιση της κάθε ζημιάς, στην ταχύτερη ανάταξη της πρωτοφανούς καταστροφής.

Η ιδιωτική ασφάλιση είναι αυτή που θα αποτελέσει τον καταλύτη για την ατομική κατά περίπτωση και την συλλογική ευρύτερα, επαναφορά της ομαλότητας και της αποκατάστασης των ζημιών. Είναι η ώρα της επιβεβαίωσης της πραγματικότητας και των αναμφισβήτητων αποδείξεων για τον κλάδο μας.

#News

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές