Πώς θα γίνει η διαγραφή οφειλών παράλληλα απασχολούμενων


Τη δυνατότητα διαγραφής οφειλών παράλληλα απασχολούμενων προς τα ταμεία θα προβλέπει διάταξη που αναμένεται να περάσει το Υπ. Εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, η διαγραφή ή απαλλαγή από τέλη, τόκους, προσαυξήσεις κ.λπ. αυτή θα αφορά βεβαιωμένες ή μη οφειλές προς πρώην ασφαλιστικά ταμεία ή το Δημόσιο, οι οποίες δημιουργήθηκαν λόγω εύλογης αμφιβολίας περί της υποχρέωσης υπαγωγής ή μη στην παράλληλη ασφάλιση δύο ή περισσότερων πρώην Φορέων ασφάλισης ή του Δημοσίου για το χρονικό διάστημα έως 31/12/2016/

Η εύλογη αμφιβολία μπορεί να αποδεικνύεται ενδεικτικά από κριτήρια, όπως η ύπαρξη δικαστικής απόφασης υπέρ του ασφαλισμένου-οφειλέτη, η πλήρης ασφάλιση από μισθωτή ή μη μισθωτή απασχόληση κατά την ίδια χρονική περίοδο για την οποία έχουν καταλογιστεί εισφορές από Φορέα ασφάλισης μισθωτών ή μη μισθωτών κλπ.

Με το μέτρο αυτό αναμένεται να απαλλαγούν από χρέη προς τα ταμεία έως και 150.000 αυτοαπασχολούμενοι. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσουν είτε να αποκτήσουν και πάλι πρόσβαση στην ασφαλιστική ικανότητα και ενημερότητα όσοι συνεχίζουν την επαγγελματική δραστηριότητα τους, είτε να βγουν να στη σύνταξη όσοι έχουν θεμελιώσει σχετικό δικαίωμα αλλά αδυνατούσαν να το ασκήσουν λόγω υπέρογκων ασφαλιστικών οφειλών (άνω των 20.000 προς τον ΟΑΕΕ, άνω των 15.000 ευρώ προς τον ΕΤΑΑ).

#ΧρήσιμεςΣυμβουλές

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές