Γνωρίστε την ομάδα της METLIFE στην πόλη της Χαλκίδας

Η Συντονίστρια του γραφείου Γωγώ Καλιντζοπούλου μιλά στο ID για την Εταιρεία της και την αγορά στην οποία δραστηριοποιείται.

Συνεχίζουμε το ρεπορτάζ μας στην Ασφαλιστική Αγορά του νομού Ευβοίας, στο πλαίσιο της στήλης “Ασφαλιστικό Οδοιπορικό” παρουσιάζοντας τις απόψεις των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών που δραστηριοποιούνται τοπικά. Στο πλαίσιο αυτό, επικοινωνήσαμε με την Γωγώ Καλιντζοπούλου, Συντονίστρια ομάδας Ασφαλιστικών Συμβούλων από το γραφείο πωλήσεων της METLIFE στη Χαλκίδα και της ζητήσαμε να μας απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με το επάγγελμά που ασκεί αλλά και την εικόνα της Ασφαλιστικής Αγοράς στην πόλη της Χαλκίδας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΩΓΩ ΚΑΛΙΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Πόσα χρόνια κάνετε αυτό το επάγγελμα; Γιατί επιλέξατε να γίνετε Ασφαλιστική Σύμβουλος;

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να τοποθετηθώ για το επάγγελμά μας. Η επαρχία δυστυχώς απολαμβάνει λιγότερης προβολής γενικά, παρόλο που αντιμετωπίζει μεγαλύτερα προβλήματα.

Για να απαντήσω στην 1η σας ερώτηση. Το 2016 είχα τη χαρά και την τιμή να κλείσω 30 χρόνια συνεργάτης με τη MetLife (πρώην Alico), συνεπώς σήμερα βαδίζω στον 32ο χρόνο δουλειάς. Τώρα όσον αφορά την επιλογή μου, μη νομίζετε ότι κάποιος σε τόσο νεαρή ηλικία αντιλαμβάνεται το μεγαλείο της δουλειά μας. Η συνειδητοποίηση έρχεται με το χρόνο. Τα κριτήρια τότε που σχεδόν μόλις είχα ολοκληρώσει τις σπουδές μου στη διοίκηση και οργάνωση επιχειρήσεων, ήταν η πρόκληση της καριέρας σε μια τόσο μεγάλη αμερικάνικη πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία. Επιλογή που τελικά απεδείχθη σωστή.

Πόσους συνεργάτες έχετε στο Νομό; Ο κόσμος αντιλαμβάνεται τη διαφορά στις γνώσεις και τον επαγγελματισμό που έχετε εσείς από έναν τρίτο που κάνει την ίδια δουλειά είτε part time είτε χωρίς τη σοβαρότητα που της αρμόζει;

Σήμερα το γραφείο μας αριθμεί 10 συνεργάτες στη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή. Ο πελάτης, κ. Μωράκη, έχει γίνει πολύ πιο απαιτητικός, επιλεκτικός, έχει γνώση, άποψη και σαφώς είναι σε θέση να ξεχωρίσει τον επαγγελματία από τον περιστασιακό ασφαλιστή. Άλλωστε η τεχνογνωσία, η ποιότητα, η χρήση της τεχνολογίας, η αυτοπεποίθηση, η στάση του σώματος είναι χαρακτηριστικά που δεν κρύβονται. Έτσι ο κόσμος δίνει την ευκαιρία συνεργασίας σε εκείνον τον ασφαλιστή που διαισθάνεται ότι θα είναι δίπλα του, θα τον εξυπηρετεί, θα τον ενημερώνει και θα φροντίζει διαχρονικά τις ασφαλιστικές του ανάγκες και όχι μόνο κατά τη σύναψη της πώλησης.

Οι κλάδοι Ζωής και Υγείας έχουν περιθώρια ανάπτυξης στο Νομό σας; Ο κόσμος γιατί δεν ασφαλίζεται;

Σήμερα υπάρχει μια μεγάλη στροφή του κόσμου στα συμβόλαια υγείας και μια τάση στις επενδύσεις/αποταμιεύσεις συνδεδεμένες με ασφαλίσεις ζωής και ανικανότητας. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό όταν το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης σήμερα είναι στο 42% περίπου στο σύνολο του εργάσιμου βίου και από το 2019 περιμένουμε ακόμη χειρότερες εξελίξεις. Τι να πούμε τώρα για τη δημόσια υγεία η οποία είναι σε καθεστώς κατάρρευσης. Ουρές σε λίστα αναμονής για τα χειρουργεία, έλλειψη φαρμάκων και νοσηλευτικού προσωπικού, ανεπάρκεια στις κλίνες της εντατικής παρακολούθησης. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν την αξία και την ανάγκη της ιδιωτικής ασφάλισης όταν δίνει το δικαίωμα στον πελάτη να έχει αμεσότητα και φροντίδα κατά τη νοσηλεία του και επάρκεια πόρων στα γεράματά του. Δηλαδή του επιτρέπει να ζει με αξιοπρέπεια και τώρα και στο μέλλον. Αυτό καταδεικνύει και τη δυναμική της αγοράς.

Τώρα γιατί ο κόσμος δεν ασφαλίζεται; Οι λόγοι πολλοί. Οικονομικό, κρίση, μειωμένη ασφαλιστική συνείδηση, έλλειψη πίστης στο θεσμό, φόβος και ανησυχία. Και δεν φταίει ο κόσμος για αυτό. Πολλά συνέβαλαν στο να του δημιουργήσουν αυτή την καχυποψία όπως και την κακή φήμη που ακολουθεί το επάγγελμά μας.

  • Το κακό παρελθόν, βλέπε “ΑΣΠΙΔΑ”.

  • Η μαζική στρατολόγηση από τις εταιρείες χωρίς κριτήρια αξιολόγησης, μόρφωσης, ήθους αλλά κυρίως με το “πόσες επαφές έχεις στο κινητό σου”.

  • Οι “μαύροι” κωδικοί. Συνεργάτες χωρίς πιστοποιήσεις, γνώση, επαγγελματισμό, με αποτέλεσμα οι πελάτες να έχουν ελλιπή πληροφόρηση, κακό ή ανύπαρκτο service δυστυχώς κάποιες φορές και απώλεια χρημάτων.

Ευτυχώς αυτές οι πρακτικές τελειώνουν. Πλέον κάθε προσφορά ασφάλισης συνοδεύεται από τον αριθμό μητρώου του ασφαλιστή που την εκδίδει. Κάθε χρόνο γίνεται για όλους τους συνεργάτες επαναπιστοποίηση γνώσης μέσω εξετάσεων και κανείς νέος συνεργάτης δεν μπορεί να βγει στην αγορά εργασίας χωρίς να έχει περάσει τις εξετάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και να έχει λάβει πιστοποίηση. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως είμαστε ένας από τους ελάχιστους επαγγελματικούς κλάδους που υποχρεούνται να έχουν συμβόλαιο αστικής ευθύνης. Όμως και ο πελάτης οφείλει να είναι προσεκτικός στην επιλογή του. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι συνειδητές μακροχρόνιες δεσμεύσεις που εξασφαλίζουν αυτόν και την οικογένειά του σε βάθος χρόνου και σε καμία περίπτωση δεν γίνονται γιατί “έχω κάπου υποχρέωση” ή “είναι φίλος μου”.

Στο κέντρο η κ. Καλιντζοπούλου μαζί με τους συνεργάτες της στα γραφεία της MetLife στη Χαλκίδα

Έχετε μεγάλους πελάτες από τη βιομηχανική ζώνη στο χαρτοφυλάκιό σας; Η αποβιομηχανοποίηση στην περιοχή σας τι επιπτώσεις είχε στη δουλειά σας;

Ναι, όντως έχουμε αρκετούς μεγάλους πελάτες στην περιοχή και σαν MetLife, που όπως ξέρετε είναι leader στην αγορά ομαδικών συμβολαίων στην Ελλάδα αλλά και σαν γραφείο. Σαφώς η αποβιομηχανοποίηση δημιουργεί πολλές αρνητικές επιπτώσεις κυρίως στους ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους όμως δεν μπορώ να πω ότι μας έχει επηρεάσει ιδιαίτερα.

Τέλος, στρατολογείτε νέους ασφαλιστές; Τι προβλήματα αντιμετωπίζετε;

Η στρατολόγηση ήταν ανέκαθεν μια δύσκολη διαδικασία και έχει γίνει ακόμη δυσκολότερη σήμερα. Όχι μόνο γιατί η φύση του επαγγέλματος απαιτεί άτομα με ειδικές δεξιότητες και ταλέντα αλλά γιατί οι εξετάσεις γίνονται μόνο 4 φορές το χρόνο (2 Αθήνα, 2 Θεσσαλονίκη) οπότε ο νέος συνεργάτης πρέπει να επενδύσει χρόνο, χρήμα, και αρκετό διάβασμα μέχρι να αρχίσει να βγάζει εισόδημα. Βέβαια εμείς στην Εταιρεία έχουμε συστήματα αμοιβών, υποστήριξης και εκπαίδευσης για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί, αλλά θα βοηθούσε πολύ γενικότερα τον κλάδο μας αν είχαμε εξετάσεις κάθε μήνα. Παρ΄ όλα αυτά η ασφαλιστική βιομηχανία είναι σε διαρκή αναζήτηση νέων αξιόλογων, ικανών και μορφωμένων ανθρώπων που αντί να φύγουν στο εξωτερικό να βρουν την τύχη τους, να κάνουν μια εξαιρετική καριέρα στον τόπο τους, σ΄ ένα από τα 10 καλύτερα αμειβόμενα επαγγέλματα του κόσμου, υπηρετώντας το γενικό καλό, σε μια αγορά που θα γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να εμπιστευτούν τους κατάλληλους ανθρώπους και εκείνες τις εταιρείες που έχουν αποδείξει διαχρονικά την αξία και την ποιότητά τους.

#News

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Κατηγορίες

No tags yet.