Ποιες περιπτώσεις ζημιών καλύπτει η «Αστική Ευθύνη Κομμωτηρίου/Ινστιτούτου Αισθητικής»;


Λίγες ημέρες απόμειναν για την εορτή των Χριστουγέννων και ιδιαίτερα οι κυρίες ξεκίνησαν ήδη των καλλωπισμό! Κομμωτές, κομμώτριες, nail artists και αισθητικοί είναι υπό ατμόν!

Η «Αστική Ευθύνη Κομμωτηρίου/Ινστιτούτου Αισθητικής» καλύπτει την επαγγελματική αστική ευθύνη του ασφαλισμένου, νομικού ή φυσικού προσώπου προς τρίτους για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές που θα συμβούν από αμελείς πράξεις και παραλείψεις στους χώρους και εγκαταστάσεις της επιχείρησης και από την παροχή περιποίησης μαλλιών, βαφές, περμανάντ, αρώματα, μανικιούρ, πεντικιούρ, αποτρίχωση και αισθητικές περιποιήσεις. Επιπλέον περιλαμβάνεται και η ευθύνη του ασφαλισμένου για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές από πυρκαγιά, διαρροή σωληνώσεων, λειτουργία ανελκυστήρων, εγκαύματα από επαφές με τις εγκαταστάσεις ή τον εξοπλισμό θέρμανσης, ηλεκτρικού ρεύματος, ζεστού νερού, νομική προστασία κ.α ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία ενώ Τρίτοι θεωρούνται συνήθως πελάτες, επισκέπτες, προμηθευτές.

Προϋποθέσεις για την ισχύ του συμβολαίου είναι η επιχείρηση να λειτουργεί με νόμιμη άδεια, να ισχύουν οι απαραίτητοι κανόνες ασφαλείας, τα απασχολούμενα άτομα να έχουν από το νόμο τα απαιτούμενα προσόντα για εργασία, οι δραστηριότητες της επιχείρησης να μην απαιτούν ιατρικούς ελέγχους, η ζημιά να παρουσιάστηκε εντός 30,60 κ.α ημερών από την ημερομηνία καλλωπισμού κ.α ενώ συνήθως εξαιρούνται επεμβάσεις καλλωπισμού, χρήση μηχανημάτων laser, μετάδοση μολυσματικών ασθενειών κ.α ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.

Το κόστος ενός συμβολαίου ασφάλισης «Αστικής Ευθύνης Κομμωτηρίου/Ινστιτούτου Αισθητικής» διαμορφώνεται ανάλογα το ανώτατο κεφάλαιο ασφάλισης π.χ. 20, 25, 50, 75,100, 150, 200 κ.α. χιλ. ευρώ, τον αριθμό των υπαλλήλων που απασχολούνται (έως ενός συγκεκριμένου αριθμού υπαλλήλων το κόστος παραμένει το ίδιο ανάλογα το συμβόλαιο), ενώ κυμαίνεται ακόμα και από 70 ευρώ ετησίως (ή και λιγότερο) ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία. Συνήθως ο ασφαλισμένος συμμετέχει με ένα ελάχιστο ποσό π.χ 100, 150 ευρώ σε κάθε υλική ζημιά ενώ δύναται να ωφεληθεί είτε με μια ελάχιστη προσαύξηση του ασφαλίστρου είτε άνευ, πρόσθετων παροχών όπως εργοδοτική ευθύνη έναντι των υπαλλήλων για π.χ. σωματικές βλάβες, θάνατο, ψυχική οδύνη κ.α, ευθύνη από εκτέλεση εργασιών επισκευής και συντήρησης, ζημιές από κλοπή σε αντικείμενα πελατών κ.α, ανάλογα το πρόγραμμα και την εταιρεία.

Οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν τυποποιημένα προγράμματα ασφάλισης «Αστικής Ευθύνης Κομμωτηρίου/ Ινστιτούτου Αισθητικής» με ιδιαίτερα προσιτό ασφάλιστρο. Δείτε εδώ το εν λόγω πρόγραμμα από τις εταιρείες ενδεικτικά Interamerican και Generali, παρόμοιο και άλλων εταιρειών:

Interamerican:

Generali:

Ενημερωθείτε αναλυτικά από τον διαμεσολαβητή σας για τα οφέλη ασφάλισης της επαγγελματικής σας ιδιότητας.

#ΧρήσιμεςΣυμβουλές

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές