Πότε αποζημιώνονται οι υλικές ζημιές από «Βανδαλισμό» ενός καταστήματος;


Με αφορμή όσα διαβάζουμε για βανδαλισμούς και επιθέσεις με σφυριά σε καταστήματα κ.α. το nextdeal.gr ενημερώνει σχετικά.

Η παροχή «Βανδαλισμός» δίδεται μέσα από την κάλυψη Κακόβουλες Ενέργειες από τα περισσότερα προγράμματα ασφάλισης Επαγγελματικής Περιουσίας και από όλες τις εταιρείες. Αποζημιώνει τον ασφαλισμένο για υλικές ζημιές που θα προκληθούν στην επιχείρηση σε κτήριο και περιεχόμενο έως του ανώτατου ποσού, που προέρχονται από κακόβουλες ενέργειες τρίτων ,είτε κατά την διάρκεια διατάραξης της δημόσιας τάξης δηλαδή στάσεων, απεργιών, διαδηλώσεων, πολιτικών ταραχών, είτε μεμονωμένα με σκοπό τον βανδαλισμό και την δολιοφθορά περιουσίας τρίτου.

Η παροχή συνήθως αποζημιώνει το σύνολο της ζημιάς που θα προκληθεί από Βανδαλισμούς σε κτήριο ή/και περιεχόμενο άνευ συμμετοχής του ασφαλισμένου ενώ ορισμένα συμβόλαια εξαιρούν τις περιπτώσεις βανδαλισμών με graffiti, αφισοκόλληση, βαφή και γραφή συνθημάτων κτλ. Συνήθως στα μεγάλα αστικά κέντρα που πραγματοποιούνται συχνά διαδηλώσεις, ταραχές και Βανδαλισμοί καταστημάτων, η παροχή δίνεται με ορισμένες προϋποθέσεις, ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου ή και ειδικές συμφωνίες ανάλογα την τοποθεσία, το ιστορικό ζημιών και την εκάστοτε εταιρεία. Σημαντικός ο ρόλος του διαμεσολαβητή κατά την σύναψη ασφάλισης μιας επιχείρησης για την αναλυτική ενημέρωση του ασφαλισμένου. Το κόστος της παροχής συμπεριλαμβάνεται εντός του συνολικού κόστους ασφάλισης Πυρός Επιχείρησης. Για παράδειγμα το κόστος ασφάλισης ενός κρεοπωλείου με κεφάλαιο κτηρίου 50 χιλ. ευρώ και περιεχομένου 15 χιλ. ευρώ ξεκινάει ενδεικτικά ακόμη και από 90 ευρώ το έτος ενώ η ασφάλιση για ένα pet shop με κεφάλαιο κτηρίου 50 χιλ. ευρώ και περιεχομένου 25 χιλ ευρώ το κόστος ξεκινάει ενδεικτικά ακόμη και από 140 ευρώ το έτος συμπεριλαμβανομένων εκτός του Βανδαλισμού και πλήθους άλλων καλύψεων όπως πυρκαγιά, έκρηξη, κεραυνό, πτώση αεροσκάφους, πρόσκρουση οχήματος, διατάραξη δημόσιας τάξης, κλοπή/ληστεία, αλλοίωση εμπορευμάτων κ.α.

Δείτε εδώ τον όρο «Βανδαλισμός» μέσα από την παροχή Κακόβουλες Βλάβες όρων συμβολαίων ασφάλισης επιχειρήσεων των εταιρειών ενδεικτικά AXA, ERGO, Generali, Eurolife ERB και Εθνική Ασφαλιστική παρόμοιους και άλλων εταιρειών:

AXA: Business 4All

ERGO: Business Standard/ Comfort/ Plus

GENERALI: Business Dynamic

EUROLIFE ERB: Business Care Βασικό/ Έξτρα/ Ολοκληρωμένο

ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική: Εθνική και Επιχείρηση Πλήρες Πακέτο

Ενημερωθείτε σήμερα από τον διαμεσολαβητή σας για τα οφέλη και το κόστος ασφάλισης της επιχείρησης σας.

#ΧρήσιμεςΣυμβουλές

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές