Πού έχει κολλήσει η ρύθμιση των 120 δόσεων


Ενώ η δυνατότητα εξωδικαστικού συμβιβασμού για χρέη επιχειρηματικών προς τις τράπεζες, την εφορία, τα ταμεία κ.λπ. άνω των 20.000 ευρώ ισχύει από 3 Αυγούστου, η δυνατότητα αυτόνομης ρύθμισης των χρεών μόνο προς τα ταμεία έχει κολλήσει.

Εκκρεμεί Απόφαση του Υπ. Εργασίας επ’ αυτού, η οποία δεν εκδίδεται, δεδομένου ότι το Υπουργείο αυτό, μαζί με το ΥΠΟΙΚ διαφωνούν για κριτήρια τα οποία πρέπει να έχει αυτή η ρύθμιση, δεδομένου ότι αυτά πρέπει να είναι ενιαία τόσο για τα χρέη προς τα ταμεία, όσο και για τα χρέη προς την εφορία.

Τρία είναι τα πεδία της διαφωνίας:

  1. Το αν θα λαμβάνει υπόψη και η ακίνητη περιουσία του οφειλέτη για το ύψος και το πλήθος των δόσεων εξόφλησης των οφειλών του. Η μία πλευρά υποστηρίζει να απαλειφθεί αυτός ο παράγοντας, ενώ ο άλλος το αντίθετο.

  2. Το ποσοστό του εισοδήματος του οφειλέτη το οποίο θα χρησιμοποιείται για την καταβολή της δόσης κάθε μήνα. Μία μερίδα υποστηρίζει ότι το 20% του συνολικού εισοδήματος μαζί και των τραπεζικών καταθέσεων πρέπει να πηγαίνει για την πληρωμή των οφειλών προς το δημόσιο, ενώ άλλη μέχρι και το 30%.

  3. Το ποσοστό του κουρέματος των προσαυξήσεων και των προστίμων. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως πρέπει να υπάρξει κούρεμα 85% ανεξάρτητα από το πλήθος των δόσεων, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως όσες λιγότερες είναι οι δόσεις τόσο μεγαλύτερο να είναι το κούρεμα των προστίμων -προσαυξήσεων με οροφή το 85%.

#News

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Κατηγορίες

No tags yet.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλ. 22330 23402, 698 6589 738 / 697 6371 180 , ή αποστείλετε e-mail στο info@asfalistikilokridos.eu, ή χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας.

 

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε, 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα !