Αποκάλυψη μαύρων κωδικών με ελέγχους σε συμβόλαια


Του Γιάννη Βερμισσώ

Τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων σε ασφαλιστικά συμβόλαια προκειμένου να διαπιστωθεί : ποιοί είναι πίσω από αυτά, πώς τα έχουν προωθήσει στην αγορά και εάν πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, προτείνουν στην ΤτΕ αρμόδιοι φορείς.

Πρόκειται για μια ιδέα που καλλιεργείται εδώ και καιρό. Οι ανά τη χώρα υποστηρικτές της που εκπροσωπούν διαμεσολαβούντες, πιστεύουν ότι μέσα από μια τέτοια διαδικασία σε τυχαίο δείγμα συμβολαίων θα φανερώσει τις περιπτώσεις «μαύρων κωδικών» και την έκταση που έχει λάβει αυτή η αφανής εργασία. Μπορεί, τονίζουν, να αποτελεί φαινόμενο της εποχής και να οφείλεται στις αδικαιολόγητες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία και δε δίνει άλλοθι σε όποιον έχει αποφασίσει να εργάζεται με αυτό τον τρόπο αναφέρουν οι εκπρόσωποι του κλάδου στο insurance-eea.

Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζουν ένθερμα την κατάρτιση Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, αλλά εκτιμούν ότι «εικόνα» για το τι συμβαίνει και σε ποιο ποσοστό έχει αναπτυχθεί η αφανής διαμεσολαβητική εργασία, θα αποκτηθεί μόνο μέσω των δειγματοληπτικών ελέγχων σε ασφαλιστικά συμβόλαια. Η όλη προσπάθεια, αναφέρουν όσοι υποστηρίζουν αυτή την διαδικασία, θα πρέπει να στηριχθεί και από τις ασφαλιστικές εταιρείες και από την εποπτική αρχή και θα φέρει αποτελέσματα. Μέσα από τον έλεγχο αφενός θα φανεί η κατάσταση που επικρατεί και παράλληλα θα εντοπιστούν και περιπτώσεις οι οποίες εν συνεχεία θα τιμωρηθούν. Η όλη διαδικασία, υποστηρίζουν, θα φέρει αποτελέσματα με θετικό αντίκτυπο στον κλάδο.

#News

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές