Μάθετε στα παιδιά σας την αξία της αποταμίευσης, με αφορμή την νέα ακαδημαϊκή χρονιά.


Συγχαρητήρια! Μετά από προσπάθεια και δύσκολες αποφάσεις, το παιδί σας είναι πια έτοιμο να ξεκινήσει τις σπουδές του –κι εσείς να το υποστηρίξετε με όποιον τρόπο μπορείτε.

Εκτός, όμως, από την απαραίτητη υλική υποστήριξη, είναι σημαντικό, σε αυτή τη φάση της ζωής του, που βρίσκεται τόσο κοντά στη ενηλικίωση και την αυτονόμησή του, να του προσφέρετε και τη γνώση ή την εμπειρία που χρειάζεται, για να μάθει πώς θα μπορεί στο μέλλον να ανταποκριθεί κι εκείνο στις προκλήσεις της ζωής.

«Μα» διαμαρτύρονται πολλοί γονείς «είναι σωστό να βαραίνω το παιδί με τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της δικής μου ζωής; Γιατί να μην το αφήσω να απολαύσει ξέγνοιαστα την επιτυχία του και αυτή την τελευταία ανέμελη φάση της ζωής του;» Η απάντηση βρίσκεται σε αυτήν ακριβώς την ευαίσθητη στιγμή μεταξύ εφηβείας και ενήλικης ζωής: η έναρξη των σπουδών αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να εξοπλίσετε το παιδί σας με εργαλεία που θα το βοηθήσουν να κάνει ολόκληρη τη ζωή του πιο ανέμελη, ξέγνοιαστη και ασφαλή, με το σωστό προγραμματισμό και την προετοιμασία.

Μη διστάσετε, λοιπόν, να του μιλήσετε για τη διαδικασία μέσα από την οποία καταφέρατε, τόσα χρόνια, να συγκεντρώσετε το απαραίτητο κεφάλαιο για τα δίδακτρα ή τη διαβίωσή του σε μία άλλη πόλη σπουδών. Εξηγήστε του πώς καταφέρατε να ισορροπήσετε τις καθημερινές ανάγκες της οικογένειάς σας με την αποταμίευση, ακόμα και σε δύσκολες περιόδους, και περιγράψτε του πώς επιλέξατε, μέσα από τα πολλά ασφαλιστικά προγράμματα σπουδών,εκείνο που ταίριαζε καλύτερα με τους στόχους και τις δυνατότητές σας. Μπορείτε, τέλος, να το προτρέψετε να συνεχίσει τη δική σας προσπάθεια, για τους δικούς του στόχους αυτή τη φορά, ιδιαίτερα αν έχει ήδη αρχίσει να έχει ένα –έστω, χαμηλό- εισόδημα από κάποια εποχική ή μερική απασχόληση.

Είναι ένας υπέροχος τρόπος να του δώσετε να καταλάβει πόσο σημαντική είναι για σας η εκπαίδευση και η εξέλιξή του, αλλά και πόσο εύκολο είναι τελικά, με τη σωστή προετοιμασία και αποταμίευση, να μπορεί ο καθένας μας να ανταποκρίνεται στα απρόοπτα της ζωής και να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα τα δικά του και της οικογένειάς του.

#ΧρήσιμεςΣυμβουλές

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές