Σε συνταξιοδοτική άγνοια το 82% των Ελλήνων, δεν γνωρίζει τι παροχές έχει στην κοινωνική ασφάλιση

Άγνοια σχετικά με τις συνταξιοδοτικές παροχές έχει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, αν και το 54% θα επιθυμούσε μικτό σύστημα παροχών( δημόσιο και ιδιωτικό)

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα του Interamerican Research Center που έγινε μεταξύ Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην προ-συνταξιοδοτική και συνταξιοδοτική περίοδο.

Οι πολίτες απάντησαν σε 35, συνολικά ερωτήσεις – 9 προσωπικές και 26 που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών γνώσεων.

Από αυτή την πρωτότυπη έρευνα προέκυψαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω ενδιαφέροντα στοιχεία :

Ενδεικτικά, 82% των πολιτών δεν γνωρίζει αν οι παροχές κοινωνικής ασφάλισης τους ικανοποιούν, 14% δηλώνουν αρκετά ικανοποιημένοι, 3% πολύ ικανοποιημένοι και 1% καθόλου ικανοποιημένοι. Η άγνοια, δηλαδή, κυριαρχεί. Το 76% των πολιτών δεν καλύπτεται με ιδιωτική ασφάλιση, ενώ το 24% διαθέτει ιδιωτική ασφάλιση, με το 73% από αυτό το ποσοστό των ασφαλισμένων να έχει ασφαλιστεί για υγεία και μόλις το 2% για σύνταξη. Εξάλλου, μόλις το 17% δείχνει να εμπιστεύεται τον δημόσιο φορέα ασφάλισης, ενώ ένα 54% επιθυμεί συνδυασμό του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.

#News #ΧρήσιμεςΣυμβουλές

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές