Σε συνταξιοδοτική άγνοια το 82% των Ελλήνων, δεν γνωρίζει τι παροχές έχει στην κοινωνική ασφάλιση

Άγνοια σχετικά με τις συνταξιοδοτικές παροχές έχει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, αν και το 54% θα επιθυμούσε μικτό σύστημα παροχών( δημόσιο και ιδιωτικό)

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα του Interamerican Research Center που έγινε μεταξύ Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην προ-συνταξιοδοτική και συνταξιοδοτική περίοδο.

Οι πολίτες απάντησαν σε 35, συνολικά ερωτήσεις – 9 προσωπικές και 26 που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών γνώσεων.

Από αυτή την πρωτότυπη έρευνα προέκυψαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω ενδιαφέροντα στοιχεία :

Ενδεικτικά, 82% των πολιτών δεν γνωρίζει αν οι παροχές κοινωνικής ασφάλισης τους ικανοποιούν, 14% δηλώνουν αρκετά ικανοποιημένοι, 3% πολύ ικανοποιημένοι και 1% καθόλου ικανοποιημένοι. Η άγνοια, δηλαδή, κυριαρχεί. Το 76% των πολιτών δεν καλύπτεται με ιδιωτική ασφάλιση, ενώ το 24% διαθέτει ιδιωτική ασφάλιση, με το 73% από αυτό το ποσοστό των ασφαλισμένων να έχει ασφαλιστεί για υγεία και μόλις το 2% για σύνταξη. Εξάλλου, μόλις το 17% δείχνει να εμπιστεύεται τον δημόσιο φορέα ασφάλισης, ενώ ένα 54% επιθυμεί συνδυασμό του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.

#News #ΧρήσιμεςΣυμβουλές

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Κατηγορίες

No tags yet.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλ. 22330 23402, 698 6589 738 / 697 6371 180 , ή αποστείλετε e-mail στο info@asfalistikilokridos.eu, ή χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας.

 

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε, 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα !