Δημήτρης Τσεκούρας: H Νομική Προστασία αρωγός στους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις


Το ότι ο χώρος δράσης των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων έχει προβλήματα και κινδύνους, δεν είναι είδηση. Ούτε είδηση είναι ότι τα προβλήματα αυτά και οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που βιώνει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας.

Είδηση είναι όμως, ότι η ιδιωτική ασφάλιση μέσα από τον κλάδο της Νομικής Προστασίας, που ασκούμε στην ARAG αποκλειστικά και εξειδικευμένα για πάνω από 40 χρόνια στην Ελλάδα και 80 χρόνια στην Ευρώπη, προσφέρει ασπίδα προστασίας για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, ισχυροποιώντας τους ώστε να ανταπεξέρχονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω της δραστηριότητάς τους.

Κάθε επιτηδευματίας και ελεύθερος επαγγελματίας – είτε πρόκειται για μικρή ατομική επιχείρηση είτε για υπερκατάστημα ή αλυσίδα – είναι εκτεθειμένος σε κινδύνους. Εμείς στην ARAG μέσα από το πρόγραμμα της ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ έχουμε φροντίσει να προσφέρουμε μια δέσμη καλύψεων, που πολύ δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να πει πως δεν είναι στην πρώτη γραμμή των αναγκών του.

Χωρίς να υπεισέλθουμε σε λεπτομερή ανάλυση των κάθε είδους κινδύνων – αναγκών για όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, θα μπορούσαμε να πούμε πως για όλους υπάρχουν «κοινοί» κίνδυνοι.

Υπάρχουν οι «μη συναλλακτικοί κίνδυνοι» όπως

- το να θέλει π.χ. να αποζημιωθεί από τον υπαίτιο ή την ασφαλιστική του εταιρία μετά από μία ζημιά στην εγκατάσταση και στον εξοπλισμό του, - το να θέλει νομική προστασία όταν κινδυνεύει να χάσει την επαγγελματική του έδρα μετά από μια απλή αγωγή έξωσης, - να έχει φροντίσει για την κάλυψη των δαπανών του, όταν πρέπει να υπερασπίσει τον εαυτό του, σε κάποιο ποινικό δικαστήριο - όταν πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, στην περίπτωση που αντιμετωπίζει σε νομικό επίπεδο διαφορές με το προσωπικό του - όταν προκύπτουν διαφορές από ασφαλιστήρια συμβόλαια που φρόντισε να έχει συνάψει. - όταν «διαρρέουν» προσωπικά δεδομένα συναλλασσομένων - όταν ζημιώνεται στις συναλλαγές του μέσω internet

Υπάρχουν επίσης και οι «συναλλακτικοί κίνδυνοι», όταν π.χ. ανοίγοντας το συρτάρι του

- βρίσκει απλήρωτα τιμολόγια, - διαμαρτυρημένες συναλλαγματικές, - ανείσπραχτες επιταγές,

που καθιστούν προβληματική τη ρευστότητά του και την συνέχιση της δραστηριότητας του.

Για όλα αυτά υπάρχει το πρόγραμμα ARAG – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, που συμπληρώνεται, πριν από οποιαδήποτε δικονομική κίνηση, με την απαραίτητη συμβουλευτική νομική καθοδήγηση και προδικαστηριακή υποστήριξη από ειδικούς, στα εκάστοτε προκύπτοντα ζητήματα, αφού πλέον η αξία της συμβουλής στο «πώς να μην μπλέξω» έχει ίδια σχεδόν αξία με το «πώς να ξεμπλέξω».

Με την πάροδο των ετών εξατομικεύσαμε το βασικό πρόγραμμα και σήμερα διαθέτουμε στην αγορά προϊόντα ασφάλισης κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες πολλών κατηγοριών όπως Ν.Π. ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΛΟΓΙΣΤΩΝ, ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ κλπ.

Ανάμεσα σ’ αυτούς ξεχωριστή θέση κατέχει το πρόγραμμα ARAG – ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ, για όλες τις βαθμίδες διαμεσολάβησης.

Μεγάλη έμφαση πρέπει να δοθεί στο γεγονός, ότι η Επαγγελματική Νομική Προστασία οφείλει να συνδυάζεται με την Επαγγελματική Αστική Ευθύνη, όταν είναι υποχρεωτική ή όπου αυτή υπάρχει.

Ο συνδυασμός αυτός πρέπει να ιδωθεί με την ματιά της αναγκαίας συμπληρωματικότητας, ώστε να μην υπάρχουν κενά στην σφαίρα της προστασίας.

Τέλος μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στην επιλογή του ασφαλιστή Νομικής Προστασίας που πρέπει να είναι ανεξάρτητος και εξειδικευμένος, ώστε να μην υπάρχουν κενά ή σύγκρουση συμφερόντων.

Εμείς, χρόνια τώρα, λέμε «εμπιστευθείτε τους ειδικούς», εμπιστευθείτε δηλαδή για τους κινδύνους νομικής προστασίας την ARAG, που με αξιοπιστία, σοβαρότητα και συνέπεια συνεχίζει δυναμικά την δημιουργική της πορεία με καινοτόμα διάθεση και πνεύμα ευθύνης απέναντι στην αγορά, σε πελάτες και συνεργάτες.

#ΧρήσιμεςΣυμβουλές

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές