Διασώζονται από την αύξηση εισφορών 300.000 παλαιοί ασφαλισμένοι


Με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε χθες ο υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Τάσος Πετρόπουλος, διασώζονται περίπου 300.000 παλαιοί ασφαλισμένοι για τους οποίους προβλεπόταν αύξηση των εισφορών υπέρ εφάπαξ.

Ειδικότερα, βάσει της τροπολογίας είχε οριστεί ενιαίο ασφάλιστρο Πρόνοιας 4% για όλους, παλαιούς και νέους ασφαλισμένους με αποτέλεσμα, πολλές κατηγορίες που πλήρωναν πολύ χαμηλό ασφάλιστρο να καταβάλουν αυξημένες εισφορές που φτάνουν ως και τον 5πλασιασμό, σε ακραίες περιπτώσεις.

Η νομοτεχνική βελτίωση Πετρόπουλου ορίζει πως:

- διατηρούνται οι εργοδοτικές εισφορές υπέρ πρόνοιας όπου υπάρχουν για τους παλαιούς ασφαλισμένους - οι πριν την 1/1/1993 ασφαλισμένοι μισθωτοί διατηρούν τις παλαιές διατάξεις. Εξαιρούνται μόνο οι μισθωτοί του τ. ΕΤΑΠ -ΜΜΕ (δημοσιογράφοι) των οποίων τα ποσοστά εισφορών υπολογίζονται επί των ασφαλιστέων αποδοχών τους όπως προσδιορίζονται στο νέο νόμο.

Αυτό σημαίνει πως διασώζονται: εμπορουπάλληλοι που πληρώνουν ασφάλιστρο μόλις 0,8% (0,4% ο εργαζόμενος και 0,4% ο εργοδότης), εργατουπάλληλοι μετάλλου που πληρώνουν 1%, ξενοδοχουπαλληλοι (2% εργαζόμενος και 2% εργοδότης), δημοτικοί υπάλληλοι κ.α.

#News

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές