Η θραύση κρυστάλλων μπορεί να είναι προαιρετική, οφείλει όμως να είναι... τικαρισμένη στα ασφαλιστήρ


Συμφέρει και δεν κοστίζει.

Κάποιες ασφαλιστικές παροχές μπορεί να είναι προαιρετικές, σίγουρα όμως αξίζουν να επιλέγονται από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Και λέμε πως αξίζει γιατί κοστίζουν ελάχιστα και αν έρθει η στιγμή σε βγάζουν από μεγάλα έξοδα.

Η ασφάλιση Θραύσης Κρυστάλλων αυτοκινήτου είναι από αυτές. Μια προαιρετική υπηρεσία που καλό είναι να συμπεριληφθεί στο ασφαλιστήριοσυμβόλαιό μας, καθώς έχει μικρό επιπλέον κόστος της τάξης των 20 με 30 ευρώ το εξάμηνο- ανάλογα με την εταιρεία-, ενώ μπορεί να φανεί πολύτιμη στις συχνές περιπτώσεις ζημιάς των τζαμιών του οχήματός μας, αφού το κόστος επισκευής των κρυστάλλων αυτών ή ακόμα χειρότερα η αντικατάστασή τους τιμολογείται πολύ παραπάνω.

Μάλιστα, η εν λόγω υπηρεσία καλύπτει ζημίες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών από την απόπειρα κλοπής, από τη θραύση των κρυστάλλων του ανεμοθώρακα, και όλων των παραθύρων του αυτοκινήτου περιλαμβανομένων και των εξόδων τοποθέτησης τους.

Ποια τα οφέλη από τη Θραύση Κρυστάλλων;

Με τη συγκεκριμένη, προαιρετική υπηρεσία, καλύπτονται οι φθορές στα πλαϊνά παράθυρα, στο μπροστινό και πίσω παρμπρίζ. Καλύπτονται μάλιστα οι φθορές αυτές ακόμα και αν δεν προέρχονται από ατύχημα. Προσοχή όμως δεν καλύπτονται τα φανάρια και η ηλιοροφή (εάν δεν υπάρχει ειδική συμφωνία).

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αποκαταστήσει τη ζημιά σε κάποια από τις εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο (συνήθως η ασφαλιστική εταιρεία μας υποδεικνύει που). Από εκεί και πέρα, οι περιπτώσεις είναι δύο. Είτε να επισκευάσουμε τη γυάλινη επιφάνεια, είτε να την αντικαταστήσουμε.

Μπορεί ένα κρύσταλλο αυτοκινήτου να επισκευασθεί;

Οι μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επισκευής κρυστάλλων διαθέτουν δίκτυα καταστημάτων και εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε η αντιμετώπιση της οποιασδήποτε ζημιάς να γίνεται γρήγορα και εύκολα. Φυσικά, τα πράγματα απλοποιούνται ακόμη περισσότερο στην περίπτωση που διαθέτετε από την ασφαλιστική σας εταιρεία την κάλυψη της θραύσης κρυστάλλων. Σε κάθε περίπτωση, ο οδηγός μπορεί να επικοινωνήσει με το δίκτυο των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο, ώστε να προγραμματίσει κάποιο ραντεβού (εφόσον η έκταση της ζημιάς το επιτρέπει).

Πότε πρέπει να αντικαταστήσουμε τις γυάλινες επιφάνειες του αυτοκινήτου.

Ένα κρύσταλλο αυτοκινήτου αντικαθίσταται σε γενικές γραμμές όταν:

  • Έχει υποστεί εκτεταμένη ζημιά, δηλαδή μεγάλη ρωγμή που εκτείνεται στην επιφάνεια του παρμπρίζ, πολλαπλά μικρά σπασίματα ή μεγάλου εμβαδού και βάθους χτύπημα από σύγκρουση με αντικείμενο.

  • Έχει σπάσει και η διάμετρος του σπασίματος είναι μεγαλύτερη από ένα νόμισμα των 2 ευρώ.

  • Το μικρό σπάσιμο ή η ρωγμή βρίσκονται στο οπτικό πεδίο του οδηγού ή σε απόσταση μικρότερη των 10εκ. από την άκρη του κρυστάλλου.

#ΧρήσιμεςΣυμβουλές

Ενημέρωση Πελατών

Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...

Προσφορές